Balsamikový krém tmavý
Popis
Balsamikový ocet se vyrábí z moštu pocházejícího z hroznů odrůd Trebbiano a Lambrusco z okolí Modeny, které jsou již odpradávna proslulé svou vynikající kvalitou. Vylisovaná sladká šťáva se pomalu vaří na tmavý sirup, aby došlo ke koncentraci cukru (zhruba na 30 %). Poté se přelije do dřevěných sudů, v nichž je již malé množství "mateřského" octa jako octový zákvas. Balsamico v nich pak zraje mnoho let. Léty zrání ocet ztrácí odpařováním přebytečnou vodu, houstne a získává koncentrovanou chuť, která je harmonií sladkosti, kyselosti, sametové hladkosti a pikantnosti.
Ideální do salátů z čerstvé i vařené zeleniny, do omáček a zálivek.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .